تاریخچه نمایشگاه های بازرگانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران

مروری بر تاریخچه نمایشگاه های بازرگانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران

مروری بر تاریخچه نمایشگاه های بازرگانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران:

تا سال ۱۳۵۷ یعنی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هر ساله نمایشگاه های بین المللی ( شش دوره ) در شهریور ماه برگزار گردید . البته علاوه بر این نمایشگاه ها چند نمایشگاه دیگر نیز در سالهای قبل از انقلاب در زمینه های تخصصی برگزار گردید . البته در سال ۱۳۵۸ به دلیل تغییرات بنیادی در ساختار اقتصادی و سیاسی کشور ، نمایشگاه بین المللی برگزار نگردید . ولی در سال بعد و در تاریخ بیست و هشتم شهریور ماه سال ۱۳۵۹ ، هفتمین نمایشگاه بین المللی در تهران با شرکت پانزده کشور خارجی برگزار گردید .

این نمایشگاه به لحاظ ماهیت با نمایشگاه های قبل تفاوت قابل ملاحظه ای داشت چرا که در این نمایشگاه دولت ایران به شرکت کنندگان تاکید داشت که از معرفی و عرضه کالاهای لوکس و تجملی خودداری کرده و بیشتر به معرفی وسایل تولیدی ، صنعتی و واسطه ای بپردازند . در سال ۱۳۵۹ سازمان نمایشگاه ها با مرکز توسعه صادرات ایران ادغام شد و امور برگزاری نمایشگاه ها در داخل و خارج و خارج از کشور با هدف افزایش و توسعه صادرات غیر نفتی و تامین کالاهای سرمایه ای مورد نیاز ، از کشور های دیگر به مرکز توسعه صادرات واگذار شد . و به دنبال توسعه فعالیت های نمایشگاهی ، در سال ۶۰ مرکز توسعه صادرات ایران در ۲۳ نمایشگاه بین المللی خارج از کشور شرکت کرد که آغازی خوب در راهیابی و کسب تجربه در بازارهای جهانی به شمار می آمد پس از آن هر ساله نمایشگاه های بین المللی با کیفیت برتر و اهداف توسعه ای بیشتر صورت گرفت که به تعدادی اشاره می شود .

در بیست و نهم شهریور ماه سال سال ۱۳۶۱ ، هشتمین نمایشگاه بین المللی بازرگانی تهران را با شرکت ۲۳ کشور خارجی به همراه ۷۰ شرکت داخلی و ۴۲ تعاونی تولیدی برگزار نمود .

نهمین نمایشگاه بین المللی بازرگانی تهران نیز تز نوزدهم تا سی ام شهرویر ماه ۱۳۶۳ با حضور ۳۰ کشور از ۵ قاره جهان و ده ها واحد صنعتی ، تولیدی و بازرگانی ایران و ۴۸۰ شرکت داخلی و خارجی و فضایی بالغ بر یک صد هزار متر مربع برگزار گردید .

مطلب فوق از صفحات ۲۲ و ۲۳ کتاب ” اصول و فنون برگزاری نمایشگاه ها ” ، مولف ” سید حسین میرظفرجویان ” استخراج شده است و مطالعه کتاب به عنوان یکی از منابع  کاربردی در صنعت نمایشگاهی به تمامی علاقه مندان این عرصه توصیه می گردد.

منبع عکس : تهران قدیم به روایت ت – منصوری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید