طبقه بندی بازدیدکنندگان نمایشگاه های تجاری

طبقه بندی بازدیدکنندگان نمایشگاه های تجاری

طبقه بندی بازدیدکنندگان نمایشگاه های تجاری:

با توجه به اینکه مدیران غرفه با گروه های مختلف بازدیدکنندگان در تعامل خواهند بود ،  شناخت و دسته بندی این گروه ها برای دستیابی به موفقیت الزامی است .

بازدید کنندگان به طور کلی به چهار گروه تقسیم بندی میشوند :

  • افراد مشتاق یا مصمم که نمایشگاه را برای اهداف توسعه در بازار یک منبع مهم اطلاعات می دانند، بسیار اجتماعی بوده و از نمایشگاه برای شبکه سازی استفاده می کنند . این گروه با داشتن برنامه ریزی مناسب از نمایشگاههای متعددی در سال بازدید می نمایند و تمایل دارند در طی بازدید از نمایشگاهها به اهدافشان برسند و معامله ( خرید و فروش ) را به انجام برسانند .
  • افراد متخصص که مکان های قابل بازدید از قبل شناسایی و برای بازدید آن برنامه ریزی می نمایند . آنها محصولات و خدمات عرضه شده در نمایشگاهها را بررسی و مورد بازدید قرار می دهند . افراد متخصص در نمایشگاه معامله نمی کنند و برای انجام امور تخصصی خود در نمایشگاه حضور می یابند .
  • افراد مصلحت گرا که بسیار انفعالی بوده و به ندرت بیش از یک روز برای بازدید از نمایشگاه وقت می گذارند و به دیگر منابع اطلاعاتی مانند مشاوره ها و توصیه نزدیکان و فروشندگان جزئی روی می آورند . آنها هیچ وقت هدف خاصی مانند خرید یا انجام معامله از نمایشگاه را ندارند و به ندرت جذب کالا یا خدمات خاصی شده و توانایی برقراری ارتباط موثر با مدیران غرفه را ندارند .
  • افراد پرسه زن یا وقت تلف کن ها نمایشگاه را مانند دیگر مکان های تفریحی و دیدنی تلقی کرده و صرفا برای مشاهده به نمایشگاه می آیند و با سوالات بی مورد وقت غرفه داران را تلف می کنند ، این گروه بیشتر با هدف دریافت هدایا و کالاهای تبلیغاتی به نمایشگاه می آیند .

بر این اساس شاخصه ها و مطالب ذکر شده مدیران غرفه های نمایشگاهی می بایست در نظر داشته باشند که گروه افراد مشتاق یا مصمم در حدود ۷ % بازدید کنندگان نمایشگاه را در برمی گیرد . این بدین معنی است که صرف نظر از تمام برنامه ریزی های انجام شده بازاریابی غرفه اعم از غرفه سازی ، کاتالوگوها ، کارت های دعوت ، پذیرایی ها و همایش های جانبی گروهی کوچک با توجه به شناخت کامل از کالا و با هدف خرید به نمایشگاه می آیند و به هیچ عنوان نباید فرصت فروش و قرارداد با این گروه را از دست داد .

شاید حوزه متخصصین یا گروه دوم بسیار وسیع  باشد زیرا شامل زیر گروههایی که به دنبال دستیابی به اطلاعات از طریق کالاهای جدید  ( ۵۰ % ) ، کسب معلومات و افزایش سطح آگاهی ( ۳۵ % ) کسب تجربه و اطلاعات ( ۳۰ % ) ، برقراری ارتباط تجاری ( ۲۵ % )، به جهت آگاهی از نحوه توسعه کالا و خدمات (۱۲%) می باشد. اکنون با ابزارهایی همچون پرموشن ها ، غرفه سازی ، همایشهای تخصصی ، هدایا و جلسات ویژه می توان گروه متخصصین را تبدیل به افراد مشتاق نمود که شرکت را در نمایشگاهها و شبکه های اجتماعی دنبال نموده و خریداران بالفعل محصولات و خدمات  باشند .

در نهایت گروه خاکستری نمایشگاه یا افراد مصلحت گرا می باشند که درک و آموزش درستی از جایگاه صنعت نمایشگاه در بازاریابی و تجارت  ندارند و همچنان روش های سنتی را در دریافت اطلاعات و بازاریابی و خرید می پسندند . نگارنده اعتقاد دارد ایجاد جذابیت و شفافیت و قدرت اطلاعات ارائه شده در نمایشگاه در سایه  برنامه ریزی علمی هدفمند می تواند به جذب این گروه عظیم در نمایشگاه کمک نماید و این گروه را به مشتریان بالقوه و در نهایت بالفعل  این صنعت تبدیل نماید .

طبقه بندی بازدیدکنندگان نمایشگاه های تجاری

طبقه بندی بازدیدکنندگان نمایشگاه های تجاری

برگرفته از کتاب : اصول سرپرستی و مدیریت (با نگرش به مدیریت غرفه و سالن نمایشگاهی)

تالیف : سید حسین میرظفرجویان

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید