برگزاری نشست سالانه فعالان صنعت نمایشگاهی ایران با حضور دکتر اسفهبدی

برگزاری نشست سالانه فعالان صنعت نمایشگاهی ایران با حضور دکتر اسفهبدی

برگزاری نشست سالانه فعالان صنعت نمایشگاهی ایران با حضور دکتر اسفهبدی(منبع iranfair):

نشست سالانه فعالان صنعت نمایشگاهی ایران با حضور مسئولان سایتهای نمایشگاهی استانها، برگزارکنندگان نمایشگاههای داخلی و خارجی و دیگر مسئولان و مدیران ارشد این صنعت و همچنین رسانه های تخصصی صنعت نمایشگاهی در سالن خلیج فارس واقع در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران برگزار گردید.

– به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ج.ا.ایران در این جلسه گزارشی از فرایند عضویت ایران در انجمن نمایشگاههای جهان ( BIE ) و همچنین گزارشی از برنامه های انجمن مراکز نمایشگاهی ایران و انجمن برگزارکنندگان نمایشگاهی ایران ارائه گردید.همچنین برخی از مسئولان این صنعت بزرگ و مهم جهانی سخنانی را در رابطه با لزوم توجه و احیای این صنعت در کشور ایراد نمودند که در زیر برخی از آنها را به اختصار می خوانیم :

نلسون حضرتی، رییس انجمن سایت داران استانی، در نشست سالانه فعالان صنعت نمایشگاهی گفت: برای حل مشکلات صنعت نمایشگاهی با یک همت عالی و همکاری مشترک در میان تمام فعالان میسر خواهد شد. از نظر اقتصادی صنعت نمایشگاه قدمتی کمتر از دو قرن دارد و می‌توان آن را یک صنعت جوان دانست.

وی در ادامه با اشاره به جایگاه پر اهمیت نمایشگاه در دنیا افزود: در سال ۱۸۵۱ ما به همت امیرکبیر در اکسپو لندن شرکت کردیم و در آن زمان محل برگزاری این رویداد ۷۶ هزار متر سالن داشت. آیا اکنون که صدها سال از آن زمان می‌گذرد توانسته‌ایم به جایگاه مناسبی در زمینه برگزاری نمایشگاه برسیم؟ امروزه شاهد آن هستیم که برخی از نمایشگاه‌ها در سالن‌های نیمه کاره یا زیر چادر برگزار می‌شود که اصلا درست نیست. برگزاری ۶۲ اکسپو در دنیا نشان می‌دهد که نمایشگاه در دنیا اهمیت بالایی دارد و دولت‌های مختلف برای نمایش توان خود از آن استفاده می‌کنند.

حضرتی گفت: اکنون در صنعت نمایشگاهی ایران افراد کارکشته و خبره‌ای حضور دارند که سال‌ها در این صنعت تلاش کرده‌اند و تجربه‌های زیادی را اندوخته‌اند. با بهرمندی از تجربیات همین افرادی می‌توان شاهد رشد صنعت نمایشگاهی در کشور باشیم.

رییس انجمن سایت داران استانی ادامه داد: در سال ۱۳۴۸ با برگزاری نخستین نمایشگاه آسیایی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی شاهد آغاز این صنعت در کشور بودیم. با این حال متاسفانه هیچ یک از استان‌های ما تا پس از جنگ تحمیلی سایت نمایشگاهی نداشتند و تبریز به عنوان پیشگام در این زمینه وارد عمل شده و با همت آقای ماهوتی، محلی بین‌المللی و استاندارد برای برگزاری نمایشگاه‌ها ایجاد می‌کند.

حضرتی با اشاره به حضور حسین اسفهبدی، مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در UFI بیان کرد: ما باید نگاه خودمان را از حالت بومی و منطقه‌ای خارج کنیم و دید وسیع تری داشته باشیم. اکنون با واسطه آقای اسفهبدی، در اتحادیه جهانی نمایشگاه، کرسی داریم و این کرسی همان زبان صنعت نمایشگاهی ایران در مجامع بین‌المللی است.

او در ادامه مهم‌ترین خواسته‌های فعالان این صنعت را برشمرد و اظهار کرد: خواسته تمام فعالان نمایشگاهی از آقای اسفهبدی تشکیل یک جلسه با حضور آقای وزیر است تا بتوانیم مشکلات و دیدگاه‌های خودمان را به ایشان منتقل کنیم. توجه وزیر نسبت به صنعت نمایشگاه تا امروز مثبت نبوده و ما انتظار داریم که این دیدگاه تغییر کرده و توجه بیشتری به این صنعت از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت شاهد باشیم.

نلسون حضرتی در پایان گفت: مورد دیگر مشخص شدن متولی اصلی صنعت نمایشگاهی در کشور است. در شرایط فعلی نمایشگاه‌ها به صورت کمی در حال گسترش هستند و این مورد اصلا به نفع این صنعت نیست. آیا در آلمان هم این چنین نمایشگاه‌ها در حال رشد هستند؟ این کشور با داشتن فضایی نمایشگاهی بیش از ۲ میلیون متر مربع، تنها ۲۲ سایت نمایشگاهی دارد و به هیج عنوان اجازه نداده است که رشد کمی نمایشگاه به کیفیت آنها لطمه وارد کند. ما نیز باید این موضوع را مد نظر داشته باشیم.

http://www.gostaresh.news/expo/26684

شهنام سپاسدار، دبیر انجمن برگزار کنندگان نمایشگاه‌ نیز در دومین نشست سالانه فعالان صنعت نمایشگاهی گفت: تدوین اقدامات صنعت نمایشگاهی و تلاش برای معرفی فعالیت‌های این حوزه به عنوان یک صنعت تخصصی، توجه به پیشکسوتان این عرصه و ایجاد اتاق فکر برای فعالان این حوزه از اقدامات خلاقانه و موثری است که در طول دولت تدبیر و امید به دست آمد.

وی در ادامه سخنان خود از اقدامات مهم و موثر دیگر مسئولان صنعت نمایشگاهی نام برد و گفت:رشد فزاینده کمی و کیفی نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، برگزاری دو اکسپو بزرگ و موثر و پیش‌بینی حضور در اکسپو ۲۰۲۰، برگزاری دو نمایشگاه اختصاصی مهم در ایتالیا و ترکیه، راه اندازی سیستم مکانیزه و پرتال مجریان، ایجاد ساز و کارهای موثر در فرآیند فعالیت‌ها، تثبیت جایگاه صنعت نمایشگاهی در برنامه‌ریزی‌های دولت برای برنامه ششم توسعه، انتظام و رتبه‌بندی شرکت‌های غرفه‌ساز با وجود بیش از ۲۵۰ شرکت غرفه‌ساز شناخته شده، حمایت از سه انجمن و امضای تفاهم‌نامه در روز صنعت نمایشگاهی، توجه ویژه به امور روابط عمومی و حمایت از خبرنگاران این حوزه، انجام اصلاحات در سایت نمایشگاهی از جمله توسعه بهبود فضای بهداشتی، آسفالت معابر، افزایش سالن‌های نمایشگاهی به حدود حدود ۱۵ هزار متر مربع، تامین امنیت نمایشگاه‌ها و تبیین نقش صنعت نمایشگاه در منظر UFI همگی از اقدامات موثر در صنعت نمایشگاهی بود. با این حال هنوز هم صنعت نمایشگاهی نیازهایی دارد که باید به آن توجه کرد

سپاسدار با اشاره به نیازهای صنعت نمایشگاهی افزود: لزوم ایجاد هماهنگی و ظرفیت‌شناسی سایت‌های نمایشگاهی کشور به ویژه در سایت‌های مهم پایتخت از جمله سایت نمایشگاه بین المللی تهران، شهر آفتاب، بوستان گفت‌وگو، مصلی امام خمینی (ره) و سایر سایت‌های کوچک و بزرگ، اهمیت تدوین تقویم بلند مدت چند ساله به منظور افزایش هماهنگی میان برگزار کنندگان و مخاطبان از جمله نیازهایی است که صنعت نمایشگاهی کمبود آن را احساس می‌کند و باید هرچه زودتر به آن پرداخت.

http://www.gostaresh.news/expo/26677

شایان ذکر است :

در پایان نیز دکتر اسفهبدی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ج.ا.ایران نیز با تشریح رویکردهای مفید انجام شده در صنعت نمایشگاهی کشور از همه مسئولین و دست اندرکاران این بخش قدردانی نمود و برای همگی آنان آرزوی موفقیت کرد.

وی همچنین در راستای سهولت دسترسی بازدیدکنندگان به محل دائمی نمایشگاههای بین المللی ج.ا.ایران در تهران از توافق با شهرداری تهران جهت احداث ایستگاه متروی نمایشگاه بین المللی تهران خبر داد که خود می تواند خبر خوشی برای کلیه مشارکت کنندگان و بازدیدکنندگان از مهمترین سایت نمایشگاهی کشور باشد.

http://www.gostaresh.news/expo/26687

ایشان همچنین با اشاره به وضعیت صنعت نمایشگاهی ایران گفت: تجربه حضور در اجلاس ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی که از سوی مجمع جهانی صنعت نمایشگاهی UFI برگزار شد، تجربه مثبت و افتخاری بزرگ برای صنعت نمایشگاهی ایران به شمار می‌آید. در حال حاضر جایگاه ایران در نگاه اعضای UFI به اندازه‌ای ارتقا یافته که بررسی عضویت‌های تازه با نظر ایران صورت می‌پذیرد.

او در ادامه سخنان خود افزود: به منظور رشد و توسعه هرچه‌ بیشتر صنعت نمایشگاهی ایران، برنامه چهارساله‌ای تدوین کرده‌ایم که آن به همه مولفه‌ها از توسعه نمایشگاه‌های داخلی و خارجی تا توسعه منابع انسانی و تجهیزات توجه شده است. علاوه بر این ما در صدد برپایی موزه صنعت نمایشگاهی هستیم و اقدامات اولیه آن را به طور تقریبی شروع کرده‌ایم.

http://www.gostaresh.news/expo/26670

با انتشار پیش نویس قانون جامع صنعت نمایشگاهی کشور که مشتمل بر ۱۴ ماده و ۴ تبصره بوده و در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و جهت تصویب نهایی و اجرایی شدن به هیات دولت ابلاغ گردیده است ، شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ج.ا.ایران که اختصاراً در این قانون ” شرکت ” نامیده شده به عنوان متولی اصلی صنعت نمایشگاهی کشور انتخاب گردیده است که مفاد این قانون به شرح زیر می باشد(منبع عصر نمایشگاه):

پیش نویس قانون جامع صنعت نمایشگاهی کشور:

ماده ۱ به منظور ماندهی فعالیت های نمایشگاهی کشور، شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ج.ا. ایران که در این قانون اختصارا “شرکت نامیده می شود به عنوان متولی این صنعت تعیین می شود.
ماده ۲ نمایشگاه به مکانی اطلاق می شود که در آن تولید کنندگان، بازرگانان، شرکتها، مؤسسات، نهادها و بنگاههای اقتصادی کالاها، خدمات، توانمندیها و دستاوردهای خود را در معرض دید علاقه مندان یا مشتریان بالقوه قرار می دهند یا برای فروش کالاها یا خدمات خود بازاریابی می کنند.
ماده ۳ نمایشگاهها به دو گروه تقسیم می شوند، نمایشگاههای داخلی و بین المللی، نمایشگاه بین المللی به نمایشگاهی اطلاق می شود که یکی از دو شرط زیر در آنها رعایت شده باشد:
الف) حداقل ده درصد کل شرکتها و مؤسسات عرضه کننده کالاها یا خدمات در نمایشگاه را شرکتها و مؤسسات خارجی تشکیل دهند.
ب) حداقل پنج درصد کل بازدیدکنندگان نمایشگاه شهروندان خارجی باشند.
تبصره ۱- به فروشگاههای موسمی یا فصلی که برای مدت محدود به منظور عرضه ی برخی از کالاهای مصرفی یا مایحتاج عمومی در برخی از نقاط کشور برپا می شود تا شهروندان تعداد محدودی از کالاها را به صورت خرده فروشی خریداری کنند عنوان “نمایشگاه “اطلاق نمی شود و از شمول این قانون خارج است.
تبصره ۲- شرکت در نمایشگاههای جهانی که “اکسپو” نامیده می شوند منوط به اخذ مجوز و تأمین اعتبار از طرف هیأت وزیران است.
ماده ۴- برپایی هر نوع نمایشگاه بازرگانی در داخل کشور یا شرکت در نمایشگاههای برون مرزی به منظور عرضه کالاها و خدمات کشور بدون اخذ مجوز کتبی از شرکت ممنوع است.
ماده ۵- “شرکت ” مکلف است که خط مشی برپایی نمایشگاهها در داخل و خارج از کشور یا حضور در نمایشگاههای المللی بازرگانی و اولویتهای انتخاب نمایشگاهها و سایر مواردی که رعایت آنها را مقتضی می داند در مقاطع زمانی معین تعیین و به دارندگان سایت های نمایشگاهی ابلاغ نماید.
ماده ۶ انجام تبلیغات غیر تجاری در نمایشگاههای بازرگانی که در کشور برگزار می شود یا در نمایشگاههایی که ایران در خارج از کشور برگزار میکند ممنوع است. شرکت موظف است که دستورالعمل انجام تبلیغات در نمایشگاه ها را تدوین و پس از تصویب برای اجرا به مجریان ، شرکت کنندگان در نمایشگاه ها و دارندگان سایت های نمایشگاهی در استانهای کشور ابلاغ کند.
ماده ۷ دارندگان مراکز نمایشگاهی و مجریان مکلفند که در ساخت سالنها و محوطه باز تحت پوشش خود و همچنین هنگام بر پایی نمایشگاهها، استانداردهای زیست محیطی یا ضوابط مربوط به “نمایشگاههای سبز” را که اصطلاحاً GGREEN EVENTS نامیده می شوند – براساس دستورالعملی که توسط شرکت با همکاری سازمان محیط زیست تدوین و به تصویب هیات وزیران می رسد رعایت کنند.
ماده ۸- شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی براساس ضوابط تدوین شده نظام رتبه بندی مراکز نمایشگاهی کشور آنها را مکلف می نماید تا زمان کسب امتیازات لازم و احراز صلاحیت حق برگزاری نمایشگاههای بین المللی و برپایی در خارج از حوزه جغرافیایی خود را نخواهند داشت.
ماده۹ – به منظور کمک به توسعه صنعت نمایشگاهی کشور و (ترغیب و احدهای تولیدی – صنعتی ایران به بهره برداری افزونتر از این ابزار مهم بازار یابی ) و تجهیز مراکز نمایشگاهی به تجهیزات پیشرفته و روزآمد دولت همه ساله اعتباری معادل ریال در بودجه عمومی کشور منظور خواهد کرد.
تبصره: نحوه تخصیص اعتبار مزبور به دارندگان سایتهای نمایشگاهی و نوع مشوق های قابل اعطا در آیین
نامه اجرایسی این قانون مشخص خواهد شد.
ماده ۱۰ – دارندگان “مراکز ” یا “سایت ” های نمایشگاهی و مجریان نمایشگاهها موظفند برای شرکتها یا افراد زیر در واگذاری غرفه یا ایجاد تسهیل برای حضور در نمایشگاهها اولویت قایل شوند:
(۱) شرکت ها یا مؤسساتی که کالاهای آنان از اهمیت صادراتی بیشتری (از لحاظ ارزش افزوده یا بازار عمده فروش احتمالی) برخوردار هستند.
(۲) صادرکنندگان نمونه یا ممتاز
(۳) دارندگان برندهای برتر یا شناخته شده کشور به تشخیص نهادهای ذیربط
(۴) تولید کنندگان کالاها و خدمات دانش بنیان یا مبتنی بر فناوریهای پیشرفته
(۵) شرکتها یا تولیدکنندگانی که کیفیت محصولات آنها برتر بوده یا استانداردهای کیفی را – در صورت تدوین شدن – دارا باشند.
(۶) شرکتهای کوچک و متوسط فعال در عرصه صادرات
(۷) صادرکنندگان خدمات فنی – مهندسی که صلاحیت آنها تایید شده است
(۸) شرکت ها با مؤسساتی که تولیدکننده یا عرضه کننده کالاهای جدید، ابتکاری یا محصولاتی هستتد مشـابه آنها قبلاً به بازار عرضه نشده است.
ماده ۱۱ تغییر کاربری “سایت “ها یا مراکز نمایشگاههایی که حداقل ۲۰ سال از تاسیس آنها می گذرد و به سبب رعایت استاندارد های مقرر به عضویت اتحادیه جهانی صنعت نمایشگاهی پذیرفته شده اند ممنوع است.
ماده ۱۲ شرکت ” به منظور بهره برداری بهینه از ظرفیتها و توانمندیهای تولیدی، حسن شهرت، موقعیت جغرافیایی با مهارتهای حرفه ای برخی از استانهای کشور، مجازست برپایی برخی از نمایشگاهها
تخصصی بین المللی را به استان یا استانهای خاصی واگذار نماید. در این صورت سایر استانها یا مراکز نمایشگاهی مستقر در آنها مجاز به برپایی همان نوع نمایشگاهها در قلمروی فعالیت خود نیستند.
ماده ۱۳ از آنجا که براساس طبقه بندی های استاندارد صنعتی STANDARO INDUSTRIAL CLASSIFICATION (SIC CODES) فعالیتهای نمایشگاهی به عنوان فعالیتهای صنعتی شناخته شده است، فعالیتهای دارندگان سایت های نمایشگاهی و ارائه دهندگان خدمات به نمایشگاهها در جمهوری اسلامی ایران نیز فعالیت صنعتی تلقی می گردد و ارائه دهندگان این قبیل فعالیتها از هر نوع تسهیلات یا امتیازاتی که برای بخش صنعت در نظر گرفته شده یا می شود بهره مند خواهند شد.
ماده ۱۴- این قانون مشتمل بر ۱۴ ماده و ۴ تبصره در جلسه مورخ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است که آیین نامه اجرایی و دستورالعمل های مورد اشاره در موارد ۶ و ۷ را با همکاری نهادهای ذیربط ظرف ۶ ماه تهیه و برای تصویب به هیات دولت ارسال دارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید