«بادبهاری» جاذبههای ایران را به اکسپوی میلان برد
«بادبهاری» جاذبههای ایران را به اکسپوی میلان برد:
روزنامه صمت به بهانه برگزاری روز ملی ج.ا.ایران در اکسپو میلان مصاحبه ای با دکتر اسفهبدی معاون وزیر و مدیر عامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ج.ا.ایران انجام داده که عینا جهت استفاده علاقمندان درج می گردد:
اکسپو فراز و فرودهای بسیاری داشت و در پارهای از موارد، برخی افراد نقدهایی بهاین نمایشگاه داشتند اما آنچه امروز از حضور ایران در شهرک نمایشگاهی میلان به ذهن خطور میکند، پیام حسن نیت ایران برای تمام جهان است که در قالبی مدرن و با زبانی تازه بیان شد. حسین اسفهبدی، کمیسر ژنرال پاویون ایران در اکسپو ۲۰۱۵ است که به تازگی سفری به مشهد داشت تا ضمن زیارت از حرم مطهر حضرت ثامنالحجج(ع)، برخی همکاریهای تجاری را با چهرههای شناخته شده کلید بزند. خبرنگار صمت در مشهد از این فرصت استفاده کرده و گفتوگویی تفصیلی با وی انجام داده است. این مصاحبه در واقع ماحصل تمام فعالیتهایی است که تا ابتدای مهر در شهرک اکسپو انجام شده است. با صمت همراه باشید:
بعد از پایان روز ملی ایران اخبار مربوط به اکسپو میلان بهطور تقریبی به صفر رسید و کمتر خبری درباره تلاشهای کمیته اکسپو ایران در کشور ایتالیا منتشر شد. هماکنون گروه اجرایی ایران در اکسپو ۲۰۱۵ میلان چه شرایطی دارد؟
تنها حدود یک ماه تا پایان حضور ایران در اکسپو میلان ایتالیا باقیمانده و همهچیز براساس برنامهریزیهای ما پیش رفت. در روز اول شهریور و روز ملی ایران در میلان با حضور و استقبال گستردهای روبهرو شدیم. باید به این نکته اشاره کنم که حتی باور آن هم سخت بود اما با توجه به برنامهریزیهای انجامشده، روز ملی ایران در اکسپو جهانی میلان موفق و بزرگ برگزار شد.
توسل بنده همواره به حضرت امام رضا علیهالسلام بود که با کمک و توجه حضرت، بتوانیم در زمان حضور ایران در اکسپو میلان، نگاهها را به سمت ایران و فرهنگ، گردشگری و غذاهای ایرانی معطوف سازیم تا از این طریق کشور و مردم همیشه در صحنه را آنجا سرافراز کنیم. اکنون به شکرانه موفقیتمان در اکسپو، به حرم مطهر حضرت ثامنالحجج علیهالسلام آمدم. چراکه ما واقعا هرچه داریم از وجود منور و ملکوتی ایشان داریم.
ناگفته نماند با توجه به شرایط و با وجود محدودیتهایی که در ایتالیا داشتیم اما موفق شدیم از همه مهمانان عالیرتبهمان که برخی از کنسولگری و برخی دیگر از مقامات کشور میزبان بودند، به خوبی پذیرایی کنیم. در این روز بزرگ برای کشورمان، یک شام ایرانی از انواع غذاهای سنتی به مهمانان دادیم تا لذت خوردن غذای ایرانی برای تمام مردم جهان به یاد ماندنی و ماندگار شود.
مهمانان خارجی بعد از پایان مراسم روز ملی چه نگاهی به ایران داشتند. آیا موفق شدید تصویر روشن و موفق از ایران را در ذهن ایجاد ایجاد کنید؟
بله. اتفاقا تاثیر اصلی همین بود. کمیسر ژنرال کل ایتالیا، آقای پاسکو درباره ایران گفت: ما و تمام جهان باید از ایرانیها صلح را یاد بگیریم. به نظرم میتوان علت آن را مستندها و فیلمهای جذابی که در طول این چند ماه برای آنها پخش کردیم، دانست. یکی از این مستندها مستند «باد بهاری» بود که برای تولید آن هزینهها و اتاق فکرهای گستردهای را بسیج کردیم تا به نتیجه برسد. همچنین پخش برنامه زندهای از حرم مطهر و ملکوتی امام رضا علیهالسلام داشتیم که با هماهنگی آقای رشیدیان، استاندار خراسان رضوی و آقای عزیزیان قائممقام تولیت آستان قدس رضوی انجام شد. در این برنامه، نمایی گسترده و زیبا از حرم ملکوتی امام رضا علیه السلام را با هماهنگیهای لازم در محل اکسپو به مردم ایتالیا و بازدیدکنندگان اکسپو میلان نشان دادیم.
درباره مستند «باد بهاری» که معتقد هستید تاثیر بسیار خوبی در مخاطبان شما داشته، توضیح بدهید. چه روندی برای ساخت این مستند طی شد؟
مستند «باد بهاری» برای حدود ۱۸ دقیقه تدارک دیده شد. این فیلم به ۳ زبان زنده دنیا (انگلیسی، ایتالیایی و فارسی) پخش شد و برنامهریزی ما این بود که در کوتاهترین زمان ممکن و با سادهترین زبان، ضمن نشان دادن ایران ۴ فصل، مفاهیم فرهنگی و تمدن کهنمان را برای مخاطبان به نمایش بگذاریم. خدا را شکر توانستیم این مفهوم را برسانیم که در ایران همه ادیان و مذاهب با صلح و آرامش در کنار یکدیگر زندگی میکنند.
در این کلیپ بخشهایی از کلیسای بزرگ ارامنه را میبینیم که پیروان آن در حال نیایش و دعا هستند. در کنار آن شکوه و جلال حرم حضرت امام رضا(ع) را پخش کردیم. همچنین تصاویری از انسجام و وحدت در برگزاری نماز عید فطر تهران را نشان دادیم که بسیار تاثیرگذار بود.
سعی کردیم در کنار اینها از پیشرفتهای مختلف ایران در حوزه پزشکی و فناوری هم سخن بگوییم. ضمن اینکه تفریحات مردم و جایگاه و شأن اجتماعی بانوان نیز در مستند باد بهاری معرفی شد. نکته مهم آنکه یک نسخه از این مستند را برای دفتر رهبر معظم انقلاب هم ارسال کردیم تا ایشان نیز در اینباره اظهارنظر کنند.
در ظاهر ایران یکی از برترین پاویونها در زمینه رستوران و تهیه غذاهای سنتی به شمار میرود. رعایت چه مولفههایی باعث شد، رستوران ایران در میان ۳ رستوران برتر قرار گیرد؟
یکی از راههای جذب گردشگر در اکسپوهای جهانی، ارائه و طبخ غذاهای سنتی است. یعنی بیشتر کسانی در اکسپوی جهانی به پاویون کشور دیگر سر میزنند به دنبال چشیدن طعم غذاهای آن سرزمین هستند. همه گردشگران با ورود به مکان جدید در هر جای جهان دو جمله همیشگی برای گفتن دارند: «برویم یک غذای خوب بخوریم – برویم یک جای خوب را ببینیم»، دیدنیها و غذا، بهطور قطع مهمترین معیار برای استقبال از یک کشور است.
ما با علم به این پارامتر، بهترین آشپزها و خوشمزهترین غذاهای ایرانی را برای ارائه به بازدیدکنندگان خارجی انتخاب کردیم که با توجه به نظرسنجیهای رسمی مسئولان اکسپو اکنون جزو منتخبان جهانی قرار داریم.
به یاد دارم همان روزهای نخست برگزاری اکسپو میلان، بانوی اول ایتالیا به رستوران ایران وارد و با غذاهای ارائه شده کشورمان پذیرایی شد. مدتی بعد در تماس تلفنی نسبت به حضور دوباره در رستوران ایرانی ما و صرف غذا ابراز تمایل کرد. آقای پاسکو، کمیسر ژنرال اکسپو میلان نیز اعلام کرد: «تا کنون ۱۰ مرتبه به همراه خانوادهام به پاویون ایران آمدهام و از انواع غذاهای شما لذت بردم. »
برای توسعه صنعت گردشگری چه برنامههایی داشتید؟
ما در اکسپو میلان تمامی جاذبههای گردشگری کشورمان را از طریق فیلمهایی که به صورت مستند تهیه کرده بودیم از صبح و آغاز بهکار بهصورت پیوسته تا ساعت ۱۲ شب نمایش دادیم که این رویکرد برای جذب گردشگر و شناخت بهتر محصولات تولید ایران مانند زعفران، پسته و فندق بسیار موثر واقع شد. همانطور که میداند اکسپوها نمایشگاههای تجاری نیستند بلکه نمایشگاههای بزرگ فرهنگی و ملی کشورهای جهان بوده و کشورها به صورت محدودی میتوانند فعالیتهای تجاری در آن انجام دهند و ما به دو هدف اصلی که دنبال میکردیم دست یافتیم. نخستین هدف ما جذب گردشگر و معرفی جاذبههای فرهنگی و غذاهای اصیل ایرانی بود که در این زمینه نمایندگانی از سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور حضور داشتند و انواع کاتالوگها، لوحهای فشرده و برنامههای دیگر خود را ارائه کردند. دومین هدفمان نیز معرفی ظرفیتها، امکانات و تجهیزات غذایی کشورمان به همراه برنامهریزیهای ویژه برای شناساندن بازار ایران در اروپا بود که توانستیم آنها را توسعه دهیم. از همه مهمتر اینکه اکنون در میان تمام کشورهای جهان، پاویون جمهوری اسلامی ایران بهصورت غیررسمی جزو پاویونهای برتر جهان انتخاب شده. احتمال اینکه تا آخر این رویداد بینالمللی در میان ۱۰ غرفه نخست باشیم بسیار زیاد است.
درباره سازه مدرن ایران بارها صحبت کردیم اما به هر حال اشاره دوباره به برخی ابعاد آن ممکن است برای مخاطبان جذاب باشد.
پاویون ایران به صورت کاملا مفهومی در متراژ ۲هزار مترمربع ساخته شد و یکی از خصوصیات ویژه و منحصر به فرد آن این است که در برای آن طراحی نشد و سیستم تهویه هوای مطبوع آن کاملا سیستماتیک و بدون دخالت کار میکند و این خود در نوع طراحی مفهومی نمایشگاه با توجه به شعار اکسپو کاملا عجیب و مورد توجه بوده است. در سالن ایران حتی انگور، گیلاس و زعفران صادراتی را برای نمایش واقعی آن در فضایی ویژه کاشتیم که هرازگاهی میوه هم میدهند. نمایشگرهایی را هم برای ارائه اطلاعات در کنار محصولات گیاهیمان قرار دادهایم که هر فردی با هر فرهنگ و زبانی میتواند اطلاعات مختلفی از آنها دریافت کند.
در پایان یک جمعبندی از تمام تلاشهایی که امروز بهعنوان کمیسر ژنرال ایران از کمیته ملی اکسپو شاهد بودید ارائه کنید.
واقعیت این است که تمامی کارهایی که انجام شد تاکنون بسیار خوب بود و انصافا چند گام نیز از انتظارات ما فراتر رفت. کارهای بسیار بزرگی از جمهوری اسلامی ایران در کنار کشورهای جهان در این رویداد فرهنگی به نمایش گذاشته شد و دلیل اصلی آن به نظر من توسل به حضرت رضا علیهالسلام و تلاش تمامی دستاندرکاران و دعای مردم بود. حدود یک سال و نیم ستاد ملی اکسپو جلسات بسیار سنگین و فشردهای داشت، ۷ کمیته فعال تشکیل شد که ازجمله آن میتوان به کمیته گردشگری، کمیته علمی فناوری، کمیته کشاورزی و فرهنگ و هنر و کمیتههای دیگر اشاره کرد.
شاید برای ساماندهیها بیش از ۲۰۰ جلسه کاربردی بهطور مستمر و هر دو هفته یکبار در ستاد ملی اکسپو ایران برگزار شد که هر هفته با حضور تمامی اعضا رسمیت داشت و تمامی اعضای ستاد ملی اکسپو ایران زحمت کشیدند و این یعنی کاری دستهجمعی!
نتیجه خوب این حرکت دستهجمعی، حضور مقتدرانه ما در اکسپو ۲۰۱۵ بود که هم بخشهای دولتی و هم بخشهای خصوصی در آن زحمت کشیدند. بنابراین همینجا از زحمات همگی آنها تشکر میکنم و خدا قوت میگویم.
منبع : وب سایت رسمی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.