البرز-دانشگاه خوارزمی – همایش ملی و نمایشگاه تعامل صنعت و دانشگاه
همایش ملی و نمایشگاه تعامل صنعت و دانشگاه:
“حسین طوسی” رییس اتاق بازرگانی البرز در دومین نشست خبری این همایش که با حضور مدیر اجرایی موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران، رییس کمیته داوری و رییس مرکز رشد پژوهشگاه مواد و انرژی و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد افزود: برای فراهم شدن مقدمات این همایش مهم کمیته های مختلف از جمله کمیته های علمی، فنی، تخصصی، اجرایی، تشریفات و روابط عمومی از ماه های قبل جلسات متعددی تشکیل داده اند.
وی اظهار کرد: در جلسات کمیته ها، نمایندگانی از استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز، نمایندگانی از سوی وکلای مردم در مجلس شورای اسلامی، سازمان ها و ارگانهای دولتی، تشکل های صنعتی، صنفی، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی استان حضور فعال و بسیار مفید و موثری داشته اند.
طوسی همایش تعامل صنعت و دانشگاه استان البرز را یک اتفاق علمی بسیار ارزشمند عنوان کرد و گفت: پس از برگزاری همایش در استان یزد و کرمان این همایش در نوع خود برای نخستین بار در استان البرز با همکاری دانشگاه خوارزمی برگزار خواهد شد.
رییس پارلمان بخش خصوصی البرز با اشاره به برگزاری همایش های بررسی ارتباط دانشگاه و صنعت توسط ادارات و سازمان های مرتبط اظهار کرد: ما بر این اعتقاد هستیم که در ارتباط صنعت و دانشگاه باید یک تشکل و یک نهاد مستقل حضور داشته باشد تا این ارتباط از جنبه تئوری و صرفا ارایه مقالات به ارتباطی عملی و قابل اجرا تبدیل شود.
رییس اتاق بازرگانی البرز افزود: امیدواریم در این همایش گام های موثری برای اجرایی و عملی کردن ارتباط میان صنعت و دانشگاه برداریم تا بتوانیم از استعدادها و توانایی های علمی و اقتصادی این دو نهاد مهم در جهت پویایی کشور بهره مند شویم.
رییس اتاق بازرگانی البرز یادآورشد: در فرآیند همکاری صنعت و دانشگاه، عقلانیت، پیشرفت و وحدت عمل این دو نهاد نقش آفرینی می کند.
طوسی افزود: امیدواریم پیوند میان دانشگاه و صنعت راهگشای پیشرفت، توسعه و حاکمیت فناوری نوین در صنعت و اقتصاد کشور شود.
وی اظهار کرد: گسترش فرهنگ کارآفرینی و فناورانه، آشنایی محققان و اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاه ها با نیاز بخش های مختلف اقتصادی، ارتقا هم افزایی پژوهش های کاربردی بین مراکز علمی و پژوهشی با بنگاه های تولیدی، صنعتی و خدماتی از اهداف این همایش است.
وی، انتقال تجربیات از طریق هم اندیشی و تعامل سیاستگذاران، دولتمردان، فعالان اقتصادی و دانشگاهیان، معرفی توانمندی ها و دستاوردهای فناورانه موسسات و دانشگاه، تبادل تجربیات از طریق هم اندیشی و بحث آزاد بین صنعت و دانشگاه و انتقال دانش فنی و محصولات دانش بنیان از طریق فن بازار را از دیگر اهداف این همایش برشمرد.
طوسی با اشاره به برگزاری نمایشگاه جنبی نوآوری در این همایش گفت: در این نمایشگاه ایده و پروژه های نو معرفی و مراکز علمی و شرکتهای دانش بنیان، نوآوری و اختراعاتی را که قابلیت تجاری سازی و عملیاتی شدن را دارند ارایه خواهند کرد.
وی ادامه داد: صندوق ها و بانکهای تخصصی، تجاری و شرکت های سرمایه گذاری برای تجاری سازی این ایده ها و ابتکارات در این نمایشگاه نیز حضور خواهند داشت.
وی افزود: استقبال خوبی از طرف صنعتگران و دانشگاهیان از این نمایشگاه شده و تاکنون ۶۰ مورد تقاضا از شرکت های دانش بنیان، مبتکرین و مخترعین برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده اند.
رییس اتاق البرز یادآور شد: برای ایجاد فضای نمایشگاه به صورت فن بازار (بازار فناوری) و ایجاد زمینه تجاری سازی دستاوردهای علمی اتاق قرادادهایی با حضور مشاورین حقوقی در محل این نمایشگاه تدارک دیده شده است.
ارایه تجربیات صنعتگران در سومین همایش تعامل صنعت و دانشگاه:
رییس هیات داوران سومین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه گفت: تا کنون بیش از ۲۴۰ مقاله علمی به دبیرخانه همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه ارسال شده که از این تعداد ۱۴۰ مقاله انتخاب شده است.
“مهدی دیانی” با اشاره به اینکه از این تعداد مقاله انتخاب شده ۳۵ مقاله برتر آماده چاپ در کتاب مجموعه مقالات است، افزود: همچنین چکیده ۱۴۰ مقاله انتخابی در زمان برگزاری همایش بین حاضرین نیز توزیع خواهد شد.
دیانی اظهار داشت: در نظر داریم در زمان برگزاری همایش این ۳۵ مقاله در ۴ پانل و در قالب ۱۶ سخنرانی توسط دانشگاهیان و صنعتگران دانش محور ارائه شود که این امر در نوع خود بینظیر است.
وی ادامه داد: استقبال پژوهشگران، محققان و صنایع و ایجاد فرصت بیشتر به متقاضیان موجب شد تا زمان برگزاری سومین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه از ۲۹ و ۳۰ بهمن ماه گذشته به ۹ و ۱۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ تغییر پیدا کند.
تعامل صنعت و دانشگاه توانمند سازی نیروهای جوان:
مدیر اجرایی موسسه آموزشی اتاق بازرگانی ایران نیز با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی پیامرسان نیروی کار کشور و تامین نیازهای بازرگانان در مسایل تجاری و بین المللی و داخلی است گفت: درپژوهش ها و تحقیقات به عمل آماده در موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران نزدیکی صنعت و دانشگاه حلقه مفقوده پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور است.
“مینا علاوش” با اشاره به ظرفیت های فراوان این دو حوزه افزود: با ایجاد این تعامل دو طرفه بین دانشگاه و صنعت توانمندی نیروی جوان و دانشگاهی افزایش مییابد.
وی خاطر نشان کرد: مراکز آموزش عالی بایستی بر اساس نیازهای جامعه نیروی کاردان و کارشناس تربیت کنند اما تا کنون در این زمینه به طور کامل موفق نبوده اند.
وی اظهار کرد: طی سالهای اخیر صدها دانشجو در رشته های مختلف فارغ التحصیل شده اند اما اکثر این کارشناسان در بخش های که وارد بازار کار شده اند از توانایی لازم برخوردار نبودند.
وی با اشاره به اینکه دستاورد نخستین همایش تعامل ملی صنعت و دانشگاه آغاز کارآموزی دانشجویان در صنایع بود، افزود: این امر سبب شد ۹۰۰ دانشجو در سطح استان یزد در بین صنعتگران حاضر شوند.
علاوش ادامه داد: آمایش سرزمین، افزایش مطالعات و نگرش صنعتی، تاثیرگذاری بر روی صنعت با نگرش آمایش سرزمین؛ دستاورد دومین دوره برگزاری همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه در استان کرمان بود.
وی تاکید کرد:استان البرز با توجه به ظرفیت ویژه علمی و صنعتی خود در برگزاری این همایش نقش تاثیرگذاری خواهد داشت.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.