اعلام ضوابط حضور ناشران در شهرآفتاب
نهمین جلسه شورای سیاست گذاری بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران روز چهارشنبه (۲۸ بهمن) با حضور سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی و اعضای شورا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
علی اکبر اشعری، سخنگوی شواری سیاست گذاری بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره مصوبات این شورا گفت: با مصوبه شورای سیاست گذاری مقرر شد تا هزینههای صرفه جویی شده در برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در جهت جذب مخاطب و حمایت از ناشران برای حضور در نمایشگاه هزینه شود.
وی افزود: البته تصمیم گیری درباره جزییات این موضوع بر عهده شورای برنامه ریزی بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران است.
اشعری حذف محدودیت زمانی برای فروش کتابها از سوی ناشران در نمایشگاه را دومین مصوبه شورای سیاست گذاری خواند و گفت: همچنین با تصمیم شورا ناشران میتوانند کتابهایی که سالها از نشر آنها میگذرد و بر اساس مقررات قادر به عرضه آن در نمایشگاه نبودند را بار دیگر در نمایشگاه عرضه کنند.
وی ادامه داد: البته ناشران باید توجه داشته باشند که این کتابها مبنای تعیین متراژ غرفه در نمایشگاه نیستند و بر اساس آیین نامه صرفا تعداد عناوین منتشر شده از سوی ناشران در سه سال گذشته مبنای اختصاص میزان متراژ غرفه به ناشران خواهد بود.
عضو شورای سیاست گذاری بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران همچنین از تصویب برخی آیین نامههای حضور ناشران در نمایشگاه خبر داد و گفت: آیین نامههای دستور العمل ارایه خدمات گمرکی، شیوه ارزیابی کتب خارجی و ضوابط حضور ناشران داخلی پس از بررسی به تصویب شورای سیاست گذاری نمایشگاه رسید.
سخنگوی شورای سیاست گذاری درباره پیشرفت فیزیکی شهر آفتاب و اقدامات عمرانی در محل برگزاری نمایشگاه گفت: در این جلسه قائم مقام نمایشگاه گزارشی از پیشرفتهای محسوس در فعالیتهای عمرانی در محل برگزاری نمایشگاه کرد. بر اساس این گزارش شهرداری تهران با جدیت و حمیت مشغول انجام امور زیربنایی برای برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب است و تاسیسات زیربنایی اعم از برق و مخابرات هم اکنون وارد شهر آفتاب شده است.
اشعری افزود: بر اساس این گزارش همچنین پیشرفتهای خوبی در مترو تهران انجام شده است و با تعطیلی ایستگاههای حرم مطهر و کهریزک، اقدامات زیر ساختی به منظور تجهیز ایستگاه شهر آفتاب در حال انجام است و مسئولان شهرداری قول دادهاند که ایستگاه متروی شهر آفتاب قبل از موعد مقرر بهره برداری خواهد شد. همچنین اقدامات لازم به منظور برپایی سازههای موقت برای فراهم کردن فضای مورد نیاز انجام شده است و با پیمانکار قراردادی منعقد شده است.
معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درنظر دارد بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را از تاریخ ۱۵ الـی ۲۵ اردیبهشتماه سـال ۱۳۹۵ برگـزار نمایـد. لـذا ضوابط حضور در نمایشگاه بهمنظور آگاهی و ثبتنام، به شرح زیر است:
تمامی ناشـران داخلی مـیتوانند در ایـن رویـداد بـزرگ فرهنگـی شرکت کنند. سالنهای ناشران داخلی نمایشگاه، شامل بخشهای زیر است:
الف) سالنهای ناشران عمومی؛
ب) سالنهای ناشران کودک و نوجوان؛
ج) سالنهای ناشران دانشگاهی؛
د) سالنهای ناشران آموزشی.
متقاضـیان لازم اسـت بـا توجـه بـه نـوع فعالیـت خـود، در هریـک از بخشهای مـذکور ثبـت نـام کننـد.
۱٫ شرایط ثبتنام:
ناشران سراسر کشور اعم از خصوصی و غیرخصوصی که دارای پروانه نشر معتبر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند و شرایط ثبتنام را احراز نمایند، به تفکیک هر حوزه میتوانند طبق زمانبندی اعلامشده توسط کمیته ناشران داخلی، در نمایشگاه ثبتنام نمایند.
تبصره ۱: کمیته ناشران داخلی، از پذیرش هرگونه تقاضا پس از انقضای مهلت اعلامشده ثبتنام معذوراست و ستاد نمایشگاه هیچ تعهدی از حیث واگذاری غرفه در قبال ناشرانی که در زمان ثبتنام اطلاعات نادرست یا ناقص ارائه داده یا مدارک خود را بعد از اتمام مهلت ثبتنام تحویل دهند، نخواهد داشت.
۲-۱٫ مبنای ثبتنام برای ناشران علاوه بر دارا بودن پروانه نشر معتبر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به تفکیک هر حوزه بر اساس کتابهای منتشرشده، به شرح زیر است:
ناشران عمومی، دانشگاهی و آموزشی: ۳۵ عنوان کتاب؛
ناشران بخش کودک و نوجوان: ۴۰ عنوان کتاب.
تبصره ۱: در همه حوزهها حداقل ۱۵ عنوان از کتابهای منتشره باید چاپ اول باشد. شایانذکر است کتابهای تجدید چاپ در هرسال فقط یک عنوان محاسبه میشود.
تبصره ۲: محاسبه تعداد عناوین متقاضیان بر اساس عناوین منتشرشده طی ۴ سال اخیر تا زمان ثبتنام، بر اساس اطلاعات خانه کتاب ایران است و عناوین منتشرشده پیشازاین دوره، در تخصیص متراژ غرفه مؤثر نیست.
تبصره ۳: کتابهای دیجیتال و صورتهای جدید کتاب نیز مشابه کتابهای چاپی در شاخصهای تعیین متراژ غرفه ناشران شرکتکننده لحاظ خواهد شد.
تبصره ۴: ملاک ثبتنام قطعی، ورود اطلاعات کامل کتب قابلعرضه در نمایشگاه و ارائه و یا ارسال اسناد و مدارک موردنیاز و واریز وجه مربوط و دریافت تأییدیه است.
تبصره ۵: متقاضیان ثبتنام در نمایشگاه، علاوه بر التزام به قواعد و مقرراتی که در پی میآید، متعهد به رعایت دستورالعمل انضباطی نمایشگاه نیز میباشند.
ناشری که شرایط ثبتنام را احراز کند، میتواند حداکثر نمایندگی ۴ ناشر دیگر را اخذ نماید که میباید بهصورت مشترک کاربرگ مربوط به نمایندگی را تکمیل، ممهور و در موعد مقرر ارائه نمایند.
تبصره ۱: ناشر واگذارکننده نمایندگی، موظف است قبل از ارائه یا تحویل کتاب به ناشر اصلی، فرم نمایندگی را تکمیل و در زمان ثبتنام تحویل نماید.
تبصره ۲: تعداد عناوین منتشرشده، هیچگونه امتیازی در تخصیص متراژ اضافی برای ناشر نمایندگیپذیر ندارد.
تبصره ۳: عرضه کتب سایر ناشران بدون داشتن نمایندگی، ممنوع است.
آن دسته از ناشرانی که شرایط ثبتنام ازلحاظ دارا بودن تعداد عناوین منتشره را احراز نمینمایند، میتوانند نسبت به ثبتنام موقت اقدام کنند. درخواست این دسته از ناشران در کارگروه تخصصی مرتبط (متشکل از نماینده تشکل مجری، نماینده کمیته ناشران داخلی و نماینده شورای نظارت و ارزیابی نمایشگاه) موردبررسی واقع خواهد شد و نظر کارگروه یادشده ملاک عمل جهت تخصیص غرفه خواهد بود.
تبصره: ثبتنام از ناشرانی که دارای سابقه تخلف در نمایشگاههای گذشته هستند، منوط به بررسی و موافقت کمیته ناشران داخلی و تأیید شورای نظارت و ارزشیابی نمایشگاه است.
ناشرانی که خود در نمایشگاه شرکت کردهاند، نمیتوانند به ناشر دیگری نمایندگی بدهند.
تبصره ۱: تشکلها، نهادهای دولتی و تعاونیهای نشر، فقط مجاز به عرضه و فروش کتب ناشرانی هستند که در نمایشگاه حضور ندارند.
تبصره ۲: ناشران ملزماند قبل از ثبتنام برای کنترل اطلاعات کتابهای خود به وبگاه موسسه خانه کتاب ایران به نشانی www.ketab.ir مراجعه نمایند و در صورت مشاهده مغایرت، نسخهای از کتاب را به همراه تصویر اعلام وصول به بانک اطلاعات کتاب در مؤسسه خانه کتاب ایران ارائه نمایند.
ناشران شرکتکننده، باید کتب خود را حداقل با ۱۰٪ تخفیف و در صورت درخواست خریدار با صدور فاکتور خرید ممهور به مهر ناشر صاحب غرفه به خریداران عرضه نمایند.
۷-۱٫ ناشران میتوانند نمایندگی فروش کتاب مؤلفانی را که ناشر آثار خود هستند، پس از اخذ موافقت کمیته ناشران داخلی بپذیرند. مؤلف مجاز به اعطای نمایندگی عرضه اثر به بیش از یک ناشر نیست.
۲٫ شرایط حضور در نمایشگاه:
۱-۲٫ ناشران مجاز به واگذاری غرفه به غیر نیستند و برابر مقررات و ضوابط، با متخلفان برخورد خواهد شد.
فروش کتب غیرمجاز تخلف محسوب میشود و برابر مقررات و ضوابط، با متخلفان برخورد خواهد شد.
رعایت حجاب و شئون اسلامی از سوی غرفهداران الزامی است. (استفاده از لباس اداری مناسب توصیه میشود.)
آن دسته از ناشرانی که در حوزههای مختلف نشر فعالیت میکنند، در صورت درخواست ثبتنام در چند حوزه مشروط به انتشار تعداد عناوین تخصصی لازم برای حضور در هر حوزه و وجود فضای کافی، امکان برخورداری از غرفه مستقل در دو بخش را خواهند داشت. درهرصورت، ناشر مجاز به ارائه هر عنوان کتاب در بیش از یک غرفه تخصصی نیست و قاعدتاً هر کتاب باید در حوزه تخصصی مربوط عرضه گردد.
تبصره ۱: کتابهای آموزشی فقط در بخش کتب آموزشی نمایشگاه عرضه میشوند.
تبصره ۲: در صورت فقدان فضای کافی، غرفه تنها به اولویت انتخاب اول ناشر در برگه تقاضای ثبتنام، واگذار خواهد شد. در بخش کودک و نوجوان، کتب کمکدرسی دانشآموزان مبنای محاسبه متراژ غرفه قرار نمیگیرد.
تبصره ۳: در صورت عدم امکان واگذاری غرفه دوم، این گروه از ناشران میتوانند نمایندگی فروش بخش دوم مورد درخواست خود را به ناشر دیگری بهصورت نمایندگی واگذار نمایند.
هر کتاب صرفاً در یک غرفه قابلعرضه است و کتابهایی که با همکاری چند ناشر تولید میشود و نام ناشران همکار در شناسنامه کتابها ذکر میشود، تنها در غرفه ناشری که شابک کتابها به او تعلق دارد قابلعرضه است.
تخصیص متراژ غرفه به هر ناشر در بخشهای مختلف، بر اساس متراژ مفید سالنهای در اختیار و شاخصهایی همچون شمارگان، تعداد عناوین، تعداد صفحات، کیفیت آثار از حیث محتوا، تألیف، ترجمه و همچنین رعایت و توجه به ارزشهای اسلامی و فرهنگی جامعه و آثار برگزیده در جشنوارههای مختلف و تألیفاتی که آمادهسازی، صحافی و چاپ آنها ویژه، زمانبر و هزینهبر است، تعیین خواهد شد.
تخصیص غرفه و متراژ آن در مورد ناشران کتب مرجع تألیفی (فرهنگنامهها، دائرهالمعارف) و آثار نفیس فرهنگی و هنری با توجه به رویههای تجربهشده در نمایشگاههای گذشته، با تأیید کارگروهی متشکل از نماینده کمیته ناشران داخلی، یک نماینده از تشکل مربوط و یک کارشناس با معرفی اداره کتاب حسب موضوع، ملاک عمل خواهد بود. حصول این امر در صورتی است که در زمان ثبتنام، ناشر متقاضی کتباً درخواست خود را در سایت ثبتنام اعلام نماید.
۸-۲٫ عرضه و فروش کتاب افست در نمایشگاه، در صورتی مجاز است که علاوه بر دارا بودن مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ناشر اصلی یا نماینده رسمی وی، آن کتاب را در نمایشگاه عرضه نکرده باشد.
۹-۲٫ میزان مجاز حضور افراد و صدور کارت به شرح ذیل است:
تا ۱۲ متر غرفه، سه نفر متصدی؛
از ۱۲ متر به بالا، به ازای هر سه متر، یک نفر متصدی.
۳٫ مدارک موردنیاز برای ثبتنام:
متقاضیان موظفاند طبق جدول زمانی اعلامشده توسط کمیته ناشران داخلی نمایشگاه، نسبت به ثبت تقاضای ثبتنام از طریق سایت ثبتنام و ارائه مدارک موردنیاز به شرح زیر اقدام نمایند.
مدارک درخواست ثبتنام شامل:
تکمیل فرم تقاضای ثبتنام؛
تصویر پروانه نشر معتبر که حداقل تا پایان اردیبهشت ۹۵ اعتبار داشته باشد؛
پذیرفتن مجموعه ضوابط نمایشگاه (دستورالعمل انضباطی ناشران داخلی، مقررات حضور در غرفه، ضوابط درخواست دستگاه کارتخوان، شرایط تبلیغات در نمایشگاه، ضوابط فعالیتهای جنبی)؛
تکمیل فرمهای مربوط ازجمله فرم مربوط به دستگاه کارتخوان، فرم مربوط به فعالیتهای جنبی (در صورت تمایل)؛ فرم مربوط به درخواست نیازهای رفاهی (در صورت تمایل)؛
۲-۳٫ مدارک مربوط به نمایندگی شامل:
ارائه فرم اعطای نمایندگی همراه با مشخصات کامل (نام مدیرمسئول، نشانی و تلفن) با مهر و امضای ناشر واگذارکننده؛
تصویر پروانه نشر معتبر ناشر واگذارکننده؛
فهرست کتابهای منتشرشده از خانه کتاب (برای آن دسته از ناشرانی که طبق ضوابط از ناشر یا ناشران دیگر نمایندگی دارند)؛
تبصره: زمان اعطاء و پذیرش نمایندگی از ناشران، صرفاً تا پایان مهلت ثبتنام خواهد بود.
۳-۳٫ مدارک مالی:
شامل رسید واریز وجه یا حواله الکترونیکی یا رسید پرداخت نقدی؛
۴-۳٫ مدارک مربوط به اطلاعات دقیق کتابهای قابلعرضه در نمایشگاه شامل:
اطلاعات کتابهای قابلعرضه (ارائه اطلاعات کتب منتشره طی ۶ سال اخیر که در نمایشگاه عرضه خواهد شد، با ذکر نام کتاب، نویسنده یا مترجم، شمارگان، سال انتشار، موضوع و نوبت چاپ در هنگام ثبتنام)؛
تبصره: عرضه کتبی که بیش از ۶ سال از تاریخ انتشار آن گذشته باشد، در نمایشگاه ممنوع است.
۵-۳٫ مدارک هویتی کارکنان غرفه:
ارائه فایل عکس جدید ۴×۳ کارکنان بهمنظور صدور کارت عکسدار؛
ارائه فایل اسکن کارت ملی کارکنان (مدیر غرفه، جانشین مدیر و کارکنان غرفه)؛
تکمیل فرم صدور کارت شناسایی افراد موردنظر برای حضور در غرفه.
تبصره ۱: تکمیل تمامی اوراق ثبتنام که به همراه ضوابط حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ارائه میشود، الزامی است.
تبصره ۲: در صورت ارائه هرگونه اطلاعات نادرست از سوی ناشران، تصمیم لازم طبق مقررات در هیئت رسیدگی به تخلفات اتخاذ و بر طبق آن اقدام خواهد شد. ضروری است ناشران مدارک کامل ثبتنام را در موعد مقرر ارائه نمایند، زیرا ثبتنام و شرکت در نمایشگاه با مدارک ناقص مقدور نخواهد بود.
۴٫ مبلغ و نحوه پرداخت اجاره غرفه
لازم است ناشران پس از مشخص شدن متراژ تخصیصی غرفهها، در زمان تعیینشده کل مبلغ اجاره غرفه را بر اساس جدول زیر به شمارهحسابی که از سوی کمیته ناشران داخلی اعلام خواهد شد، واریز نمایند:
ردیف |
شرح |
قیمت هر مترمربع (ریال) |
۱ |
تا ۹ مترمربع به ازای هر مترمربع برای ناشران خصوصی |
۴۰۰,۰۰۰ |
۲ |
از ۱۰ مترمربع تا ۲۴ مترمربع به ازای هر مترمربع برای ناشران خصوصی |
۵۵۰,۰۰۰ |
۳ |
از ۲۵ مترمربع تا ۴۸ مترمربع به ازای هر مترمربع برای ناشران خصوصی |
۸۰۰,۰۰۰ |
۴ |
از ۴۹ مترمربع تا ۱۰۰ مترمربع به ازای هر مترمربع برای ناشران خصوصی |
۱,۱۰۰,۰۰۰ |
۵ |
از ۱۰۱ مترمربع تا ۲۰۰ متر به ازای هر مترمربع برای ناشران خصوصی |
۱,۴۰۰,۰۰۰ |
۶ |
از ۲۰۱ مترمربع به بالا به ازای هر مترمربع برای ناشران خصوصی |
۱,۸۰۰,۰۰۰ |
۷ |
تا ۹ مترمربع به ازای هر مترمربع برای ناشران غیرخصوصی |
۷۵۰,۰۰۰ |
۸ |
از ۱۰ مترمربع تا ۲۴ مترمربع به ازای هر مترمربع برای ناشران غیرخصوصی |
۹۰۰,۰۰۰ |
۹ |
از ۲۵ مترمربع تا ۴۸ مترمربع به ازای هر مترمربع برای ناشران غیرخصوصی |
۱,۳۰۰,۰۰۰ |
۱۰ |
از ۴۹ مترمربع تا ۱۰۰ مترمربع به ازای هر مترمربع برای ناشران غیرخصوصی |
۱,۵۰۰,۰۰۰ |
۱۱ |
از ۱۰۱ مترمربع تا ۲۰۰ متر به ازای هر مترمربع برای ناشران غیرخصوصی |
۲,۰۰۰,۰۰۰ |
۱۲ |
از ۲۰۱ مترمربع به بالا به ازای هر مترمربع برای ناشران غیرخصوصی |
۲,۵۰۰,۰۰۰ |
تبصره ۱: فهرست ناشران دولتی و عمومی را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام خواهد نمود.
تبصره ۲: ناشران خصوصی شهرستانی تا سقف ۱۵ مترمربع، از ۵۰% تخفیف بهرهمند خواهند شد.
تبصره ۳: عدم واریز وجه در موعد مقرر، بهمنزله انصراف از حضور در نمایشگاه تلقی میشود.
۵٫ دستورالعمل انضباطی ناشران داخلی
دستورالعمل انضباطی کمیته ناشران داخلی بهمنظور اطلاع ناشران و رعایت مقررات و ضوابط حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به شرح ذیل است:
ماده ۱٫ تخلفات:
ارتکاب هر یک از موارد زیر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، تخلف محسوب میشود:
واگذاری غرفه به غیر.
ارائه و فروش کتابهای سایر ناشران.
تبصره ۱: ناشرانی که در نمایشگاه شرکت کردهاند، فقط در صورت داشتن نمایندگی از ناشران غایب در نمایشگاه حق فروش کتاب آنها را دارند. هر ناشر غایب در نمایشگاه، میتواند فقط به یک انتشاراتی نمایندگی فروش کتابهای خود را واگذار نماید.
ارائه و فروش کتب ذیل در نمایشگاه:
الف: کتب فاقد مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛
ب: کتب بدون شناسنامه؛
ج: کتب غیرمرتبط با موضوع سالن؛
د: کتب افست برخلاف مفاد بند ۸-۲؛
فروش کالای غیر کتاب.
تبصره ۱: فروش وسایل غیر از کتاب مانند پوستر، نوار، کارت تبریک، لوازمالتحریر، جورچین، عروسک و اسباببازی ممنوع است.
تبصره ۲: ارائه هر نوع محصول فرهنگی منضم به کتاب، مشروط به ارتباط مستقیم آن با محتوای کتاب به تشخیص مدیر بخش، بلامانع است.
تبصره ۳: عرضه نقشه و پوستر علمی – آموزشی، مشروط به اینکه تولید خود ناشر بوده و مغایرتی با شؤون اسلامی نداشته باشد، بلامانع است.
تبصره ۴: عرضه لوح فشرده که مصداق کتاب الکترونیک باشد، بلامانع است.
تبلیغات غیرمجاز، گمراهکننده و خارج از ضوابط تعیینشده در شیوهنامه ثبتنام و شیوهنامه تبلیغات.
عدم ارائه حداقل ۱۰% تخفیف به خریداران.
تبصره ۳: در صورت درخواست فاکتور توسط خریدار، ناشران موظف به صدور فاکتور با درج تخفیف میباشند.
ایجاد مزاحمتهای صوتی برای غرفههای مجاور.
عدم استفاده از دستگاه کارتخوان و نپذیرفتن بن یا کارت الکترونیکی کتاب.
معاوضه بن با وجه نقد یا نقد کردن کارت الکترونیکی بدون فروش کتاب.
فروش کتاب به قیمت بالاتر از پشت جلد یا مخدوش بودن قیمت پشت جلد.
عدم تجهیز غرفه به کپسول اطفای حریق.
عدم حضور مسئول یا جانشین مسئول در غرفه و تأخیر در بازگشایی و تعجیل در تعطیلی غرفه.
اجرای فعالیت جنبی بدون هماهنگی با کمیته ناشران داخلی (طبق دستورالعمل فعالیتهای جنبی).
برهم زدن نظم عمومی در غرفه و سالن (ایجاد راهبندان در راهروهای سالن و …).
عدم رعایت حجاب و شئون اسلامی توسط کارکنان غرفه (استفاده از لباس فرم مناسب توصیه میشود).
حضور افراد غیرمسئول در داخل غرفه.
۱۷-۱٫ عدم الصاق کارت شناسایی توسط کارکنان غرفهها.
ارائه اطلاعات نادرست و ناقص در اسناد ثبتنام.
۱۹-۱٫ تعرض بـه فضای خارج از غرفه (محـیط راهروهـا و مسـیرهای اضـطراری و فضای پشـت غرفهها).
۲۰-۱٫ ساختوساز غیرمجاز و بدون اخذ مجوز در غرفه.
۲۱-۱٫ عدم رعایت تذکرات قانونی از سوی مسؤولین و ناظران کمیته ناشران داخلی.
۲۲-۱٫ عدم تحویل گرفتن غرفه تا یک روز قبل از نمایشگاه و یا عدم چیدمان بهموقع غرفه در زمان بازگشایی و افتتاح نمایشگاه.
۲۳-۱٫ عدم رعایت دستورالعملهای ابلاغی از سوی مدیریت بخش و ستاد برگزاری نمایشگاه.
ماده ۲٫ نحوه رسیدگی به تخلفات:
بهمنظور رسیدگی به تخلفات مربوط به ناشران داخلی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، هیئتی متشکل از افراد ذیل زیر نظر رئیس نمایشگاه تشکیل خواهد شد.:
رئیس شورای نظارت و ارزشیابی نمایشگاه و دبیر هیئت رسیدگی به تخلفات؛
معاون اجرایی نمایشگاه یا نماینده تامالاختیار ایشان؛
مدیر کمیته ناشران داخلی؛
دبیر شورای نظارت بر ناشران داخلی (از شورای نظارت و ارزشیابی نمایشگاه) یا نماینده تامالاختیار ایشان؛
مدیر کمیته حراست یا نماینده تامالاختیار ایشان؛
نماینده تامالاختیار شورای تشکلهای نشر؛
یک نفر کارشناس صاحبنظر در امور نشر به انتخاب رئیس نمایشگاه؛
مدیرکل حقوقی وزارت ارشاد یا نماینده تامالاختیار ایشان؛
مدیر اجرایی تشکل صنفی ناشران (با توجه به موضوع فعالیت ناشران)؛
تبصره ۱: منظور از تشکل، بخشی است که غرفه ناشر موردنظر در آن قرار دارد.
تبصره ۲: حضور مـدیر غرفـه یا انتشارات مـوردنظـر در جلسـات هیئت، برحسب ضرورت و نوع تخلف به تشخیص رئیس هیئت است.
ماده ۳٫ نحوه رسیدگی به تخلفات:
۱-۳٫ کمیته ناشران داخلی و بخشهای مختلف آن بـا اعمال نظارت مسـتمر و نیز رسیدگی اولیه به شـکایات، ضمن تجمیـع مسـتندات و اظهارنظر کارشناسـی و فنـی، موضوع را بررسی و مراتب را همراه با نظر کارشناسی کمیته، بـه هیئـت رسـیدگی بـه تخلفـات ناشران داخلی ارجـاع میدهد.
۲-۳٫ هیئت رسیدگیکننده به تخلفات در طول نمایشگاه بینالمللی کتاب، بهمحض دریافت گزارش وقوع تخلف از مراجع مختلف، همان روز تشکیل جلسه خواهد داد.
۳-۳٫ جلسات هیئت با حضور اکثریت نسبی اعضاء رسمیت خواهد داشت.
۴-۳٫ درصورتیکه عمل ارتکابی واجد وصف مجرمانه باشد، رسیدگی انتظامی هیئت نافی رسیدگی قضایی نخواهد بود.
۵-۳٫ نتیجه رسیدگی هیئت پس از تصویب اکثریت اعضاء، با ابلاغ رئیس هیئت و توسط کمیته ناشران داخلی، بلافاصله اجرا خواهد شد.
ماده ۴٫ تنبیه:
تنبیه پیشبینیشده برای تخلفات در طول زمان برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، به شرح ذیل است:
۱-۴٫ اخطار کتبی و درج در پرونده؛
۲-۴٫ اخذ تعهد کتبی و درج در پرونده؛
۳-۴٫ تعطیلی غرفه به مدت چند ساعت تا یک روز؛
۴-۴٫ تعطیلی غرفه به مدت بیش از یک روز؛
۵-۴٫ محرومیت از شرکت در نمایشگاههای کتاب استانی و سایر نمایشگاههای تحت نظر وزارت ارشاد؛
۶-۴٫ محرومیت از شرکت در نمایشگاه کتاب سال بعد؛
تبصـره ۱: هیئت رسـیدگیکننـده، بهتناسب تخلفـات صـورت گرفتـه و سـوابق متخلـف، میتواند هریـک از بنـدهای ماده ۴ مندرج در شیوهنامه را بهصورت انفرادی یا تجمیعی اعمال نماید.
تبصـره ۲: مجازات ردیفهای ۱-۴ تا ۳-۴ در آرای صادره این هیئت، قطعی و غیرقابل تجدیدنظر است؛ ولی محکـومعلیـه میتواند در خصوص مجازات ردیف ۴-۴ به بعد، صرفاً ظرف همان روز نسبت به ثبت اعتراض و فرجامخواهی اقدام نماید. مرجع تجدیدنظر، هیئت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات ناشران معاونت امور فرهنگی است.
۶٫ ضوابط و مقررات اجرایی فعالیت غرفهداران
اهم ضوابط و مقررات حضور شرکتکنندگان و فعالیت غرفهها در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، به قرار زیر است. ضروری است ناشران و غرفهداران محترم بهدقت تمامی مفاد آن را مطالعه نمایند.
ساعت کـار نمایشـگاه بـرای بازدیدکننـدگان، از ساعت ۱۰ تـا ۱۹ است که بنا به تشخیص معاونت اجرایی نمایشگاه قابلتغییر خواهد بود. ناشـران و غرفـهداران بایـد ۳۰ دقیقه قبل از گشایش درب سالن در محل غرفه حاضر باشند.
ساعت انتقال کتـاب در ایـام برگـزاری نمایشـگاه، همهروزه از سـاعت ۷ تـا ۹ صـبح است و در زمانهای قبـل و بعد از ساعت تعیینشده از تردد خودروهای حمل کتاب جلوگیری خواهد شد.
تهیه یک عدد کپسول جهـت اطفاء حریق در هـر غرفـه الزامـی اسـت. کپسـول بایـد CO2 یـا آب و گاز باشد. در غرفههای بیش از ۱۲ متر بهتناسب متراژ، به تعداد کپسول بیشتری نیاز است.
نصب و الصاق کارت شناسایی برای غرفهداران در تمام ساعات کار نمایشگاه، الزامی است.
اخـذ انشـعاب فرعـی بـرق بـرای مصـارف متفرقـه و بـدون همـاهنگی، اکیـداً ممنوع است. مسؤولیت بـروز هرگونه حادثه ناشی از انشعاب غیرمجاز به عهده مدیر غرفه خواهد بود.
در صورت مشاهده سیمکشی برق فاقد استاندارد و نامناسب بودن آن، سریعاً مراتب را به مدیر سالن اطلاع دهید.
۷٫ در صـورت نزدیکـی غرفه به تابلوی برق، رعایت مـوارد ایمنی نظیر خالی بودن محوطه نزدیک تابلو، عدم استقرار کتاب و ضایعات و مواد قابل اشتعال، ضروری است.
۸٫ نگهداری مایعات قابل اشتعال در سالنهای نمایشگاه ممنوع است.
۹٫ استفاده از هرگونه بخـاریبرقـی، کتری برقی و اسـتفاده از منـابع روبـاز حرارتـی و پختوپز در غرفـههـا ممنـوع است.
۱۰٫ استعمال دخانیات در کلیه سالنهای نمایشگاه ممنوع است.
۱۱٫ قرار دادن مواد قابل اشتعال و اضافی بر روی سیمهای برق ممنوع است.
۱۲٫ نگهداری و نمایش کتاب مخـتص بـه فضـای غرفـههـا بـوده و استفاده از محـیط راهروهـا و مسـیرهای اضـطراری و پشت دیوارها ممنوع است.
۱۳٫ توجه به تذکر کارشناسان و مسؤولین نمایشگاه جهت بهبود کیفیت نمایشگاه و بالا بردن ضریب ایمنی الزامی است.
۱۴٫ حضـور بهموقع در زمـان آغـاز بـه کـار نمایشـگاه و تخلیـه سـالنهـا در زمـان پایـان ساعت کار نمایشـگاه الزامـی اسـت. در صورت عدم حضور در زمان مقرر، مسؤولیت هرگونه خسارت و حوادث احتمالی به عهده مسئول غرفه است.
۱۵٫ در هنگام بروز حادثه عـلاوه بـر حفـظ آرامـش، مراتب سریعاً بـه مسؤولین سـالن اطـلاع داده شـود و از هجوم به دربهای خروجی پرهیز شود.
۱۶٫ در هنگام بروز حادثه لازم است با توجه به علائم اضطراری و از کوتاهترین مسیر سالن ترک شود.
۱۷٫ ساختوساز غیرمجاز و بدون اخذ مجوز در غرفه ممنوع است.
۱۸٫ مسؤولیت حفاظت از وجه نقد و سایر وسایل قیمتی در غرفه به عهده مسئول غرفه است.
۱۹٫ استفاده از دیوارههای جانبی بیرون از غرفهها و دیوار سالن ممنوع است.
۲۰٫ نصب استندهای تبلیغاتی و مسدود کردن مسیر بازدیدکنندگان ممنوع است.
۲۱٫ حفظ و نگهداری غرفههــای تحــویلی، به عهده غرفــهداران اســت. در صورت وارد آمدن هرگونه خسارت و استفاده ناصحیح، شرکتکنندگان موظف به جبران خسارت برابر اعلام نظر کمیته اجرایی خواهند بود.
۲۲٫ نظافت داخل غرفهها به عهده غرفهداران است و شایسته است در نظافت کلی نمایشگاه کوشا باشند.
۲۳٫ انجام هرگونـه تبلیغـات محیطـی، صـرفاً منوط به کسـب مجـوز است و در صـورت مشـاهده تبلیـغ غیـرمجاز، از انجام آن جلوگیری خواهد شد.
۲۴٫ لازم است کلیه قفسـههـا، تابلوهـا، تجهیـزات و سـایر عناصـر غیـر سازهای در جـای خـود تثبیـت شـود تـا از سـقوط احتمالی آنها جلـوگیری شـود؛ در صـورت مشـاهده هرگونـه نقـص، ضـروری اسـت مراتـب بـه مسئولین سـالن اطـلاع داده شود.
۲۵٫ در صــورت استشــمام هــر بــوی غیرعــادی (ســوختگی مــواد شــیمیایی، دود و …)، لازم اســت ســریعاً مراتــب بــه مسؤولین اطلاع داده شود.
۲۶٫ رعایت حجاب و شئون اسلامی توسط غرفه داران الزامی است.
۲۷٫ نصب دستگاه کارتخوان بهمنظور سـهولت خریـد بازدیدکننـدگان الزامـی اسـت و غرفـهداران موظفاند نسبت به دریافت و نصب دستگاه کارتخوان اقدام نمایند. عودت سالم دستگاه ضروری است.
تبصره: استفاده از دستگاه کارتخوان سایر بانکها (غیر از بانک عامل نمایشگاه) مجاز نیست.
۲۸٫ نامگذاری غرفهها، بر اسـاس نـام و مشخصات متقاضـی در زمـان ثبتنام است و توسـط مسئول بخـش ثبـتنـام انجام خواهد شد.
۲۹٫ ورود و خروج محموله کتاب و سایر تجهیزات از کلیه سالنها، منوط به اجازه مدیر سالن است.
۳۰٫ در صورت عـدم رعایـت ضـوابط اعلامشده و ارتکـاب هرگونـه تخلـف، مراتب در هیئت رسـیدگی بـه تخلفـات طرح و در مورد آن تصمیمگیری خواهد شد.
۷٫ شیوهنامه فعالیتهای جنبی ناشران داخلی
رعایت موارد زیر بهمنظور اجرای برنامهها و فعالیتهای جنبی ناشران، اعم از داخل غرفه مربوط و یا سرای اهلقلم الزامی است:
اعلام و ارائه مشخصات هریک از برنامهها شامل: عنوان برنامه، نام سخنران یا مدعو، تاریخ، ساعت، برآورد تعداد شرکتکنندگان و محل اجرای برنامه به کمیته ناشران داخلی و کمیته فعالیتهای فرهنگی.
اخذ مجوز لازم از کمیته ناشران داخلی جهت انجام فعالیتهای جنبی در داخل غرفه.
تبصره: جهت اجرای برنامهها و فعالیتهای جنبی در سرای اهلقلم، ضرورت دارد ناشران فرم مربوط را تکمیل نموده و از طریق کمیته ناشران داخلی حداکثر تا دو هفته قبل از شروع نمایشگاه به کمیته فعالیتهای فرهنگی ارسال و با دریافت مجوز، هماهنگی لازم به عملآورند.
بدیهی است کمیته فعالیتهای فرهنگی بهتناسب اهداف، برنامهها و امکانات خود در خصوص تقاضاهای رسیده تصمیم خواهد گرفت.
رعایت کامل مقررات مربوط و جلوگیری از اخلال در نظم عمومی حاکم بر سالن، در طول مدت اجرای برنامه ضروری است.
مسؤولیت محتوای برنامههای داخل غرفه به عهده برگزارکننده است و کمیته ناشران داخلی مسؤولیتی در مـورد محتـوای برنامهها و تخلفات احتمالی و پاسخگویی در قبال دستگاههای نظارتی ندارد و برگزارکننده شخصاً مسئول و پاسخگو خواهد بود.
۸٫ شرایط واگذاری دستگاه کارتخوان
درج اطلاعات کامل حساب در فرمهای مربوط الزامی است.
در روزهای برگزاری نمایشگاه، اختصاص دستگاه بههیچوجه مقدور نیست.
شمارهحساب اعلامشده، غیرقابل تغییر است.
در صورت ارائه شمارهحساب اشتباه، مسئولیت آن بر عهده ناشر است.
ارائه فرم مخدوش و یا خطخورده قابلقبول نیست.
۹٫ دستورالعمل ساخت غرفه
بهمنظور حفظ انضباط محیط و زیبایی نمایشگاه و یکپارچگی امور تبلیغـاتی، غرفـهداران و ناشـران صرفاً در چهارچوب شرایط و ضوابط مندرج ذیل، مجـاز بـه فعالیـت تبلیغـاتی میباشند.
حداکثر ارتفاع مجاز غرفهسازی برای غرفههای خودساز، ۳ متر و بدون تماس با سقفها و دیوارهها و با رعایت فاصله ایمن است.
ساخت غرفههای خودساز در ۲ طبقه در فضای نمایشگاهی مجاز نیست.
در طراحی غرفههای خودساز، رعایت استاندارد نمایشگاهی مانند عدم تماس با دیوارههای موقت، راهروها، استفاده از مواد مناسب، جمعآوری ضایعات و پاکسازی بهموقع محیط پس از پایان کار نمایشگاه، الزامی است.
ساخت غرفههای خودساز با مصالح ساختمانی (آجر، سیمان، شیشه، آهن…) در سالنهای نمایشگاهی مجاز نیست.
فضای تبلیغاتی غرفهداران صرفاً محدود به داخل غرفه خود بوده و ناشران مجازند با روش مناسب نسبت به طراحی و تزیین غرفه خود اقدام کنند.
ستاد برگزاری بهمنظور یکسانسازی نما و کتیبه سردر غرفهها، طرحهای واحدی را پیشبینی نموده و به اجرا درمیآورد. بنابراین غرفهداران از نصب هرگونه نوشته و یا طرح جداگانه خودداری نمایند.
عدم رعایت مفاد قانونی و انجام هرگونه تخلف، موجب رسیدگی موضوع در هیئت رسیدگی به تخلفات خواهد بود.
۱۰٫ شرایط تبلیغات
غرفهدارانی که تمایل به انجام تبلیغات دارنـد، لازم است نسبت به اخذ مجـوز لازم اقدام نمایند.
توزیع ساک دستی آرمدار، جدول، جورچین و بازیهای علمی به شکل تبلیغاتی و دیگر کالاهای مشابه در خارج از غرفه، صرفاً با اخذ مجوز امکانپذیر است.
نصب و توزیع هرگونه تراکت، بنر، بالن، بروشور، کارت ویزیت، برچسب، لوح فشرده (غیر از کتاب الکترونیک)، پوستر، کارتپستال و دیگر اقلام تبلیغاتی در خارج از غرفه بدون اخذ مجوز مجاز نیست.
انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی قانونی در خارج از غرفه با اخذ مجوز لازم بلامانع است. ارتفاع غرفه در اختیار غرفه داران حداکثر ۳ متر است.
منبع : ایلنا